Case study Unica

De Klant:

Unica Building Projects Zuidwest

De opdracht:

“Wij willen collega’s en klanten activeren om te verduurzamen. Wil jij ons daarin meenemen?”

Introductie:

Als installateur heb je een belangrijke rol in de versnelling van de energietransitie. Wetten, regels,  en specifieke klantwensen breng je als installateur tot leven. Door het te bouwen. Maar ook door kritisch te kijken naar het bouwproces en de manier waarop een gebouw gebruikt wordt. Hoe ga je zuinig om met materialen en vervoersbewegingen? Moet dat licht echt 24/7 branden? Warmtepomp, laadpalen of zonnepanelen..? De mogelijkheden zijn enorm.

 

Tegelijkertijd is dit een branche die al jaar en dag gewend is om op dezelfde manier te werken. Dit geldt voor de mensen binnen de branche én de verwachtingen van opdrachtgevers. Deze dynamiek veranderen levert weerstand op. Door met collega’s en klanten in gesprek te gaan, en mee te kijken in het dagelijks (bouw)werk, werden de potentie en valkuilen van deze organisatie mij al snel duidelijk. Van daaruit ben ik aan de slag gegaan.

Wat heb je dan precies gedaan?

Binnen het team van 200 man, ben ik opzoek gegaan naar mede-enthousiastelingen! Met 12 intrinsiek gemotiveerde collega’s heb ik vervolgens een team duurzaam opgericht. We hebben concrete doelen gesteld, rollen verdeeld en we hebben ons laten inspireren door toffe duurzame uitjes. Daarna konden we aan de slag met verduurzamen op verschillende gebieden. 

Waaronder:

Enne.. Wat heeft het opgeleverd?

Wat zegt Unica over deze samenwerking?

Lieve woorden van:

Deze berg is verzet!

Uiteraard was deze ontwikkeling geen rechte lijn omhoog. Deze opdracht zat ook barstensvol leermomenten. Wil je meer weten? Plan dan hier dat kopje koffie in! Ik deel het graag met je.